Over ons

Piet Schilten werd geboren op 30 november 1957 in Dordrecht. Hij bezocht verschillende basisscholen, maar niemand leek hem te begrijpen. Uiteindelijk belandde hij op een andere school waar hij van zijn meester, de heer van de Brink, leerde hoe hij zakelijk door het leven kon gaan. Dit heeft hij met succes toegepast en hij heeft nog steeds contact met zijn voormalige mentor.

Op 11-jarige leeftijd ontdekte hij zijn passie voor entertainment, wat later zijn beroep zou worden. Hij begon al snel op te treden als Sinterklaas en ontwikkelde zich ook tot goochelaar. Hij kocht al zijn Sinterklaaskleding bij zijn leermeester, goochelaar Kalie in Dordrecht (Klaas Linker).

Schilten begon deze kleding vervolgens te verhuren in zijn feestwinkel, maar uiteraard alleen na overleg met zijn moeder die toestemming gaf en erop aandrong dat hij het geld zou terugbetalen. Hij plaatste een advertentie in de krant en ontving veel reacties. Een klant vroeg hem of hij ook grimeerde, waarop Schilten vroeg wat dat betekende. Hij kreeg uitleg en besloot dat hij dat ook wel wilde proberen.

Het gezin had een winkeltje in Dordrecht in Krispijn dat oorspronkelijk diende als kantoor van het schoonmaakbedrijf van zijn vader. Schilten maakte er snel een kapsalon van Sinterklaas van en begon het Sinterklaascentrum. Na vele jaren van hard werken groeide het bedrijf uit tot een van de grootste verhuur- en verzorgingsbedrijven van Nederland, bekend als Sint Nicolaascentrum.nl.

Nu hij bijna 60 is, heeft Schilten een stapje terug gedaan en heeft hij het stokje overgedragen aan zijn dochter, die al haar eigen bedrijfje had genaamd Marilien Promotie. Uiteraard blijft Schilten nauw betrokken als coach en ondersteunt hij zijn dochter dag en nacht.

Piet Schilten is 28 jaar getrouwd met zijn vrouw Manita en samen hebben zij een zoon en een dochter. Hij heeft veel te vertellen en is van plan een boek te schrijven. Hij is ervan overtuigd dat het een smakelijk boek zal worden. Het Sinterklaascentrum heet u van harte welkom in hun residentie rond 5 december.